Compressoren

Compressoren

Perslucht compressoren voor de vakman, zijn er in vele soorten en maten en worden gebruikt voor verschillende toepassingen. Denk bijvoorbeeld aan het aandrijven van luchtgereedschap in de bouw en in autogarages en bij geautomatiseerde productieprocessen in verpakkingsbedrijven en in de tuinbouw.

Compresor instalatie
icon
Perslucht installaties

Voor bedrijven met een groter perslucht verbruik leveren wij complete perslucht installaties bestaande uit één- of meer compressoren, perslucht conditionering, leidingwerk en opslag.

Lees meer
Compressor voor de vakman
Icon
Compressor voor de vakman

Deze compressoren zijn ideaal te gebruiken in de werkplaats van bijvoorbeeld een fietsenmaker, automonteur en timmerman en voor klussen op locatie.

Lees meer
Leidingsystemen
Leidingsystemen
Leidingsystemen

Een onder gedimensioneerde luchtleiding veroorzaakt een hoge weerstand & drukverlies en kost u energie! Een goed ontworpen perslucht leidingnet bespaard geld door:

Lees meer
Onderhoud en reparatie
Onderhoud en reparatie
Onderhoud en reparatie

Het regelmatig uitvoeren van onderhoud aan de compressor is van essentieel belang. Zonder perslucht kan bijvoorbeeld een deel van de productie stil komen te liggen.

Lees meer

Compressoren

Compressoren worden gebruikt om lucht samen te persen tot een gewenste druk. De geperste lucht, ook wel  perslucht genoemd, wordt als energiedrager gebruikt voor veel toepassingen. Denk bijvoorbeeld aan luchtgereedschap in de bouw en in autogarages, bij geautomatiseerde productieprocessen in verpakkingsbedrijven en in de tuinbouw.

Compressoren kunnen worden onderverdeeld in twee categorieën:
De zuigercompressoren en de schroefcompressoren.
 

Droging 

De door een compressor aangezogen atmosferische lucht is een gasmengsel dat altijd waterdamp bevat. De wateropname capaciteit is echter variabel en hangt voornamelijk van de temperatuur af. Door afkoeling van de gecomprimeerde lucht in de luchtketel en leidingen ontstaat condensaat wat terecht komt persluchtm afnamepunten of de verbruikers. Zonder persluchtdroging zijn bedrijfsstoringen, onderbrekingen van de produktie, veel onderhoud en reparaties onvermijdelijk.

Filtratie 

Met elke kubieke meter omgevingslucht zuigt een compressor gemiddeld tot 190 miljoen vuildeeltjes, koolwaterstoffen, virussen en bacteriën aan. In de compressor zelf kunnen alleen grote vuildeeltjes uit de te comprimeren lucht gefilterd worden. Een groot deel van de schadelijke stoffen komt terecht in de perslucht. Daarom is het voor de meeste persluchttoepassingen noodzakelijk om de perslucht te filteren. Schone perslucht garandeert een storingsvrije werking van pneumatische machines, besturingen en verlengt de levensduur. Leidingen en ventielen blijven bovendien gespaard van vuil. Schone perslucht verlaagt dus onderhouds-, reparatie-en deels ook de aankoopkosten.

Opslag van perslucht

Omwille van hun opslag- en buffercapaciteit vervullen persluchtketels een belangrijke taak in het persluchtstation ze moeten pieken in het persluchtverbruik opvangen en vaak ook condensaat van de perslucht scheiden.
Daarom is keuze van een juiste ketelgrootte en een goede bescherming tegen corrosie van wezenlijk belang.